HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Dewulf, Bernard - Tuimelingen

Dewulf, Bernard - Tuimelingen

9789045042800 Dewulf, Bernard - Tuimelingen

€ 22,99

Beschikbaar

Auteur: Bernard Dewulf
Titel: Tuimelingen - Over leven, kunst en zien
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact

Afmetingen: 25x210x135 mm
Gewicht: 374 gram
ISBN: 9789045042800
Jaar: 2020
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 256
Genre: Literaire non-fictie

Beschrijving:

‘Tuimelingen’ is Bernard Dewulf’s nieuwste beschouwende werk. Het bevat essays en beschouwingen over leven, kunst en zinnelijkheid.

Wie het werk van Dewulf enigszins kent, weet dat dit de drie-eenheid is waarover hij al jaren schrijft. Maar inniger nog dan in vorige bundels zijn die drie thema’s nu vervlochten. Zoals in zijn essays over eenzaamheid, verlangen, troost, verbeelding, over stilte in de kunst, het naakt en de mannelijke blik, over de vrouw en het licht in schilderijen, over ons zoenen en over geliefde kunstenaars als Pierre Bonnard, Hugo Claus en Edward Hopper.

Daarnaast overziet Dewulf in een fraaie reeks kortere beschouwingen ons tijdsgewricht aan de hand van beelden van ons dagelijks bestaan. Niet voor niets noemt hij zijn ‘Tuimelingen’ een ‘kroniek van een kijken’. Het is wat deze schrijver telkens weer doet: even lucide als zinnelijk kijken en schrijven. En ons mee laten kijken.

Bernard Dewulf (1960) studeerde Germaanse filologie. Hij publiceerde onder meer 'Waar de egel gaat' (bekroond met ASLK-prijs voor het literaire debuut 1995) en 'Bijlichtingen'. Ook vertaalde hij het klassieke toneelstuk 'Alcestis', in de bewerking van Ted Hughes. Met 'Kleine dagen' won Dewulf de Libris Literatuur Prijs 2010. In 2018 verscheen zijn bundel 'Naar het gras' en in 2020 verscheen 'Tuimelingen'.Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop