HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Ghali, Waguih - Bier in de snookerclub

Ghali, Waguih - Bier in de snookerclub

9789083210872 Ghali, Waguih - Bier in de snookerclub

€ 21,99

Beschikbaar

Auteur: Waguih Ghali
Vertaler: Paul Heijman
Titel: Bier in de snookerclub
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Jurgen Maas

Afmetingen: 22x210x135 mm
Gewicht: 338 gram
ISBN: 9789083210872
Jaar: 2022
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 238
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Deze eerste en enige roman van Waguih Ghali, scherp en komisch, is een ware cultklassieker. Het is een tijdloos portret van een sympathieke rebel in rumoerige tijden.

Egypte in de jaren vijftig. Koning Faroek is kort geleden van de troon gestoten en president Nasser vaart nu de Nijl op en neer in diens luxe jacht. Zijn beloften van vrijheid en land voor de armen zijn op niets uitgelopen.

Ram en Font, studenten die hun studie hebben verwaarloosd om mee te kunnen doen aan demonstraties gericht tegen Farouk en de Engelsen, brengen in Caïro hun tijd door in de snookerclub van Jamil, waar ze een pittig mengsel van bier, wodka en whisky drinken dat ze Bass noemen – ter nagedachtenis aan het Engelse bier dat in Egypte niet langer verkrijgbaar is. Voor Ram, de hoofdpersoon, is gokken belangrijker dan politiek. Zijn spitse geest, zijn ironische kijk op de zaken en zijn genadeloze zelfkritiek vormen een pantser tegen een wereld van hypocrisie - en tegelijkertijd zijn gevangenis.

Met een nawoord van Jamal Mahjoub

Waguih Ghali (192(?) – 1969) was een Egyptische schrijver die faam verwierf  met zijn enige roman, Bier in de snookerclub uit 1964. Uit angst voor vervolging om zijn politieke opvattingen, bracht hij zijn leven in armoede door in Europees ballingschap. Hij overleed op 5 januari 1969 aan een overdosis slaappillen, die hij tien dagen eerder ingenomen had. Zijn roman was recent uitgegeven in Penguin’s Contemporary Writers Series en met gejuich ontvangen.

'Deze roman staat in mijn kast met lievelingsboeken. Over wat je verliest wanneer je je land verlaat. Over weggaan, aanspoelen op een vreemde kust en nooit meer thuiskomen. Een boek om te herlezen, telkens weer.' LIEVE JORIS

'Ghali heeft één roman geschreven, een humoristisch meesterwerk.' THE OBSERVER

'Bier in de snookerclub' is een van de beste romans over het leven in Egypte die ooit zijn geschreven.'LONDON REVIEW OF BOOKSWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop