HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Koeznetsov, Anatoli - Babi Jar

Koeznetsov, Anatoli - Babi Jar

9789403120027 Koeznetsov, Anatoli - Babi Jar

€ 29,99

Beschikbaar

Auteur: Anatoli Koeznetsov
Vertaler: Jan Robert Braat
Titel: Babi Jar
Taal: Nederlands
Uitgeverij: De Bezige Bij

Afmetingen: 38x230x150 mm
Gewicht: 630 gram
ISBN: 9789403120027
Jaar: 2024
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 440
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Het herontdekte meesterwerk over Kiev ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verteld door een jongen die alles zag

'Ik nodig je uit in mijn lot te stappen, te denken dat je twaalf bent, dat de wereld in oorlog is en dat niemand weet wat er verder gaat gebeuren.’

In 1941 trok het Duitse leger de stad Kiev binnen. Veel Oekraïeners verwelkomden hen als bevrijders van de onderdrukking door de Sovjet-Unie. Maar binnen enkele dagen begonnen de nazi’s met het vermoorden van alle joden, en vele anderen, in de stad. Babi Jar (Babyn Yar in het Oekraïens) was de naam van het ravijn waar de executies plaatsvonden. Het was een van de grootste massaslachtingen in de geschiedenis van de Holocaust.

Dit tragische en aangrijpende boek is gevormd uit de dagboeken van de jonge Anatoli Koeznetsov – hij was twaalf toen de Duitsers arriveerden. Met zijn heldere en overtuigende stem, zijn eerlijkheid en zijn kinderblik neemt hij ons mee door de verschrikkingen van die oorlogsjaren. Babi Jar heeft de dwingende vertelkracht van fictie, maar iedere gebeurtenis die in het boek wordt verteld is waar.

De Nederlandse vertaling is de complete, ongecensureerde versie van Babi Jar. De geschiedenis van het boek is zichtbaar in de tekst: passages in vet markeren de door de sovjets gecensureerde tekst.

Anatoli Koeznetsov (1929-1979) was een Russisch-Oekraïense schrijver. In 1966 verscheen zijn roman Babi Jar in de Sovjet-Unie in een gecensureerde versie. Na zijn vlucht naar het westen verscheen in 1970, onder het pseudoniem A. Anatoli, de ongecensureerde tekst in Engelse vertaling.

In de pers:

'Een boek dat moet worden gelezen en nooit vergeten' - The Times

'Een document in de vorm van een roman, een gedenkteken in de vorm van een boek, gemaakt door een man die ervan droomde schrijver te worden, maar leefde en stierf als bouwer van één monument.' - Masha GessenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop