HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip maart 2024

De wereld van moeders en dochters is er een van symbiose en scheiding, van eerste liefde en eerste verlating, van wederzijdse noden, veel te grote noden. Een wereld ook van vertellingen en stiltes en al wat onuitgesproken blijft. Maar wat gebeurt er als een moeder haar taal verliest, en de dochter zich haar vroegste moedertaal herinnert?

Zoekend en tastend baant Caro Van Thuyne zich een weg door nachtmerries en onmacht, door foto’s en spiegels, door sprookjes, mythes en scheppingsverhalen, door taal, pijn, woede en bevrijding. Met Bloedzang heeft ze in haar rijke en zintuiglijke stijl en met haar karakteristieke animisme het verzengende verhaal geschreven van een dochter die haar moeder wil bevrijden om ook zichzelf te kunnen bevrijden.

Caro Van Thuyne (1970) leeft en schrijft in het Houtland achter de Vlaamse kust. In 2018 debuteerde ze met de verhalenbundel Wij, het schuim, die op de shortlist van de Anton Wachter Prijs stond. Haar debuutroman Lijn van wee en wens werd bekroond met De Bronzen Uil 2021.

Wat ik ervan vind:

Ik volg Caro Van Thuyne al sinds haar fantastische debuut ‘Wij, het schuim’ (een uiterst originele verhalenbundel) en heb een enorme bewondering voor deze auteur.

Ook ‘Bloedzang’ is weer een voltreffer van formaat. Over de ziekte, aftakeling en het overlijden van haar moeder. Over inzichten, begrip, rauwe emotie, kwetsbaarheid en eerlijkheid zonder verdoezelen. Authenticiteit is geen loos begrip bij Van Thuyne. Ze sleurt je mee de diepte in, geeft je af en toe de kans om adem te halen, om dan nog dieper te gaan. Compleet overrompeld word je met de neus op de feiten gedrukt. Van Thuyne draait niet rond de hete brij heen. In haar prachtige taal zegt ze het zoals zij het voelt en je kan niet anders dan daarin meegaan. Van de ene emotie glijd je naar of bots je op de andere. Elke vezel van je lichaam voelt met haar mee en als je het boek dichtslaat ben je uitgeput maar wel oneindig dankbaar dat je de kans kreeg om het intense rouwproces te volgen dat Van Thuyne zo subliem verwoord.

Bloedzang - Caro Van Thuyne | Uitgeverij Koppernik




Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop