HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip november 2022

Tegen de achtergrond van ontbossing, stroperij en dierenhandel is Mijn poemajaren, een memoir, van Laura Coleman een ode aan de jungle en de helende kracht van een vriendschap tussen mens en dier. Mijn poemajaren is een ontroerend boek vol wijsheid, is gepassioneerd, eerlijk, onverwacht en vaak heel erg grappig.

‘Je gaat sowieso van dit boek houden.’ Jane Goodall

Laura is begin twintig als ze haar doelloze leven achterlaat om te gaan backpacken in Bolivia. Ze hoopt na drie maanden vol inspiratie huiswaarts te kunnen keren, maar de reis blijkt een desillusie. Op het moment dat ze haar vlucht naar huis wil boeken, valt haar oog op een verbleekte folder van een dierenopvang in de jungle. In een laatste poging toch nog iets van haar reis te maken, verandert ze haar plan. Ze komt terecht in een armetierig opvangcentrum, waar ze de zorg krijgt over een schitterende maar getraumatiseerde poema, Wayra. Onervaren en doodsbenauwd begint ze aan dit avontuur. Het centrum wordt haar nieuwe thuis en in Wayra vindt ze een vriend voor het leven. Door haar leert Laura over liefde en vertrouwen.
 

Wat ik ervan vind:

Een leestip die aansluit bij de klimaat- en natuurproblematiek. 'Mijn poemajaren' is het debuut van Laura Coleman, een geromantiseerde memoir over haar ervaringen als vrijwilliger in een dierenopvangcentrum in Bolivia.

Haar levendige beschrijvingen geven je het gevoel of je er middenin zit. Haar verhalen doen je huiveren en walgen maar het is ook mooi hoe ze de liefde voor de dieren beschrijft, de gehechtheid, de verbinding en het vertrouwen die zij en de andere vrijwilligers voelen.

Haar aantrekkelijke en toegankelijke schrijfstijl maken dat je door het boek heen vliegt. Het katern met foto's in het midden van het boek zijn een echte meerwaarde en verhogen de authenticiteit van het verhaal.

Een aanrader voor iedereen die van de natuur en van dieren houdt!

Mijn poemajaren - Laura Coleman | Uitgegeven bij Atlas ContactBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop