HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip september 2022

Zoals elk jaar keert Elina Ylijaako terug naar haar geboortedorp in het oosten van Lapland, een lege moerassige wereld die werkt volgens zijn eigen regels. Daar heeft ze drie dagen de tijd om haar jaarlijkse snoek te vangen. Maar dit jaar gaat niets zoals gepland. Wanneer een watergeest uit een meertje verschijnt en Elina’s opdracht in de weg staat, wordt haar zomerse traditie plotseling een avontuur op leven en dood.
 
Ondertussen zoekt een politieagente haar op verdenking van moord en raakt ze zelf betrokken bij het reilen en zeilen van mysterieuze wezens waardoor de magische wereld en de realiteit onontwarbaar raken vervlochten. Alleen door het verbreken van de vloek die diep is geworteld in Elina’s verleden kan alles nog ten goede worden gekeerd.
 
De jacht op het snoekje is zowel een tragisch Fins liefdesverhaal als een buitengewoon humoristisch en wonderlijk avontuur over de onvoorspelbare kracht en doldwaze magie van de natuur.
 
Juhani Karila (1985) is een journalist met een master in communicatiewetenschappen. Zijn romandebuut De jacht op het snoekje werd bekroond met de Kalevi Jäntti-prijs, de Tähtifantasia-prijs en de Lapland Literature Prize, en genomineerd voor de Jarkko Laine-prijs en de Franse Prix Micheline. De roman is ondertussen in dertien landen verschenen. Juhani Kareli’s werk wordt vergeleken met Daniil Charms en Andrus Kivirähk, in Finland wordt hij wel de nieuwe Arto Paasilinna genoemd.

Wat ik ervan vind:
Laat je betoveren en meevoeren door dit origineel sprookjesverhaal voor volwassenen en beleef zalige leesuren!

Totaal onbekend met Finse mythen en sagen begon ik heel onbevooroordeeld aan dit boek. De eerste pagina’s deden me soms de wenkbrauwen fronsen maar algauw kon ik niet meer stoppen met lezen. Het is spannend, hoogst origineel, bizar, grappig en weerzinwekkend tegelijkertijd.

Wie hoorde er al over dreumels, strepebenen, bulders en kloppers die je het leven behoorlijk zuur kunnen maken? Tel daar nog een hatelijke Nix bij en je hebt de poppen aan het dansen.

Elina, het hoofdpersonage, moet elk jaar vóór 18 juni de snoek die in het Stakenven huist, vangen om de ban van de vloek te verbreken. Met de hulp van haar dorpsgenoten (die Karila met een paar zinnen tot leven wekt), vele vreemde wezens én een politieagente uit het Zuiden die Elina van moord verdenkt, begint ze ook dit jaar weer aan het avontuur. Zal ze er in slagen haar doel te bereiken?

De Finse auteur, die heel bekend is in eigen land, wil internationaal doorbreken met dit boek en dat gaat zeker lukken. Wie een uiterst originele roman wil lezen die buiten de platgetreden paden of lijntjes kleurt, lees dit boek!

De jacht op het snoekje - Juhani Karila | Uitgegeven bij Uitgeverij KoppernikBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop