HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Adichie, Chimamanda Ngozi - We moeten allemaal feminist zijn

Adichie, Chimamanda Ngozi - We moeten allemaal feminist zijn

9789403131115 Adichie, Chimamanda Ngozi - We moeten allemaal feminist zijn

€ 16,99

Beschikbaar

Auteur: Chimamanda Ngozi Adichie
Illustrator: Mylo Freeman
Vertaler:
Titel: We moeten allemaal feminist zijn
Taal: Nederlands
Uitgeverij: De Bezige Bij

Afmetingen: 10x307x222 mm
Gewicht: 417 gram
ISBN: 9789403131115
Jaar: 2021
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 32
Genre: Non-fictie, Feminisme en feministische theorie voor kinderen uitgelegd 6-9 jaar

Beschrijving:

We moeten allemaal feminist zijn schreef de beroemde Nigeriaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie een belangrijk boek over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. De Nederlandse illustrator Mylo Freeman werd geïnspireerd door het boek en bewerkte het zodat jonge kinderen het ook kunnen lezen. Samen met hun ouders of leraren kunnen jongens en meisjes voor het eerst kennismaken met het begrip feminisme.

Chimamanda Ngozi Adichie (Nigeria, 1977) is de auteur van drie bekroonde romans: Paarse hibiscus, Een halve gele zon en Amerikanah. Daarnaast schreef ze de verhalenbundel Het ding om je hals en het essay We moeten allemaal feminist zijn. Chimamanda Ngozi Adichie woont in Amerika en Nigeria. Adichie is summa cum laude afgestudeerd in communicatiewetenschap en politicologie aan Eastern Connecticut State University. Ze heeft een master behaald in creatief schrijven aan John Hopkins University en een master Afrikaanse geschiedenis aan Yale University. Ze heeft twee historische TED-talks gehouden: haar 2009 TED-talk The Danger of A Single Story (Het gevaar van een enkel verhaal) en haar 2021 TEDx Euston talk We Should All Be Feminists, (We moeten allemaal feminist zijn) die een wereldwijd gesprek aanwakkerde over feminisme en ook als boek gepubliceerd werd.

Mylo Freeman is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Momenteel woont ze in Amsterdam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella. Het eerste boek, Prinses Arabella is jarig, is bekroond met een Leespluim. Ondertussen zijn er al 10 prentenboeken, 1 kartonboek en 1 kleurboek over Arabella verschenen. Mylo geeft workshops en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, een stichting die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.

Gerelateerde producten



Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop