HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Achmatova, Anna - De dag veinst de nacht te zijn

Achmatova, Anna - De dag veinst de nacht te zijn

9789028292123 Achmatova, Anna - De dag veinst de nacht te zijn

€ 20,00

Beschikbaar

Auteur: Anna Achmatova
Vertaler: Margriet Berg & Marja Wiebes
Bewerker: Ester Naomi Perquin
Titel: De dag veinst de nacht te zijn. Een keuze uit haar gedichten, ingeleid door Ester Naomi Perquin
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot

Afmetingen: 12x211x130 mm
Gewicht: 183 gram
ISBN: 9789028292123
Jaar:  2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's:
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Ester Naomi Perquin schrijft in haar voorwoord: ‘De poëzie van Anna Achmatova is dikwijls hoopvol genoemd. Ik weet niet of ik dat woord zelf gauw in de mond zou durven nemen – misschien zegt het toch meer over het verlangen van een lezer dan over het werk van een dichter. Wel ben ik ervan overtuigd dat je in deze poëzie, op tamelijk sublieme wijze, de vrijheid bezongen ziet. ’

Aan het begin van haar carrière publiceerde Anna Achmatova een aantal succesvolle bundels, maar daarna zweeg ze, mede door de censuur die ten tijde van Stalin werd bedreven. Toch bleef ze schrijven, getekend door de revolutie, terreur en oorlog die zich tijdens haar leven voltrokken. In haar gedichten verbindt zij daarmee haar persoonlijke leed: haar eerste man werd gefusilleerd, haar laatste stierf in een strafkamp en haar zoon werd decennialang gevangengehouden. Toen er in de jaren vijftig opnieuw werk van haar verscheen, werd ze alom geprezen als heldin van het onderdrukte volk. Achmatova’s stem klinkt, dwars door de tijd, onverzettelijk, warm en scherp. Dankzij de onvolprezen vertaling van Margriet Berg en Marja Wiebes is haar poëzie ook hier tot klinken gekomen.

Anna Achmatova (1889-1966) is een van de grootste Russische dichteressen. Haar leven werd getekend door de Oktoberrevolutie, de Eerste Wereldoorlog, de censuur en terreur onder Stalin, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog.

Ester Naomi Perquin (1980) is dichter en coluimnist. Voor haar bundels Servetten halfstok (2007) Namens de ander (2009) en Celinspecties (2012) ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, Lucy B en C.W. vand er Hoogtprijs en VSB Poëzieprijs. In 2017 verscheen Meervoudig afwezig, waarvoor zij de Herman de Conickprijs in ontvangst mocht nemen. Tot 2019 was zij Dichter des Vaderlands. Zij schrijft over poëzie voor De Groene Amsterdammer.Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop