HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Cather, Willa - Een verloren vrouw

Cather, Willa - Een verloren vrouw

978946452151 Cather, Willa - Een verloren vrouw

€ 22,99

Beschikbaar

Auteur: Willa Cather
Vertaler: Gerda Baardman
Titel: Een verloren vrouw
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Cossee

Afmetingen: 20x200x125 mm
Gewicht: 264 gram
ISBN: 978946452151
Jaar: 2024
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 192
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Marian is het stralende middelpunt van huize Forrester: ze is jong, aantrekkelijk en onafhankelijk. Met haar vijfentwintig jaar oudere man brengt ze de zomers door in Sweet Water, midden in de eindeloze prairie van Nebraska. Niel, de twaalfjarige buurjongen en dromerige verteller van het verhaal, verliest al snel zijn hart aan Marian. Zij is voor hem het ideaalbeeld van de pioniersvrouw. 

Wanneer Niel na jaren van afwezigheid terugkeert naar Sweet Water, blijkt Marian onherkenbaar veranderd: ze heeft geen geld, ze is aan de drank en ze is vereenzaamd na de dood van haar man. Vertwijfeld probeert ze de schijn op te houden, maar voor Niel is de betovering verbroken. Pas aan het eind van haar leven begrijpt Niel het geheim van deze wonderlijke vrouw. 

Een verloren vrouw is een klassieker; een melancholische tragedie over het verval van de pioniersmentaliteit aan het eind van de negentiende eeuw. Marian is het symbool van The American Dream en tegelijkertijd van de neergang daarvan. Met betoverende beschrijvingen van de natuur legt Willa Cather de zielenroerselen van haar personages bloot en wekt ze een wereld tot leven waar je het liefst nog lang in verblijft.

Willa Siebert Cather (1873-1947) werd geboren op een boerderij in de buurt van Winchester, Virginia. Als achtjarige verhuisde ze met haar ouders naar Nebraska, waar ze de onmetelijke prairie leerde kennen en de pioniers die er vanuit de oude wereld heen trokken. Als kind wilde zij een jongen zijn en als student droeg ze hoed en stropdas en liet zich William noemen. In de Verenigde Staten geldt de schrijfster als een belangrijke vertegenwoordigster van de moderne literatuur. Ze schreef twaalf romans, talrijke verhalen, een bundel met essays en ze kreeg in 1923 de Pullitzer-prijs. Buiten de VS bleef ze nagenoeg onbekend. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd ze ook in Europa ontdekt. Haar vriendschappen en relaties met vrouwen waren lange tijd een beletsel om haar unieke werk op waarde te schatten. (bron uitgeverij Cossee)


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop