HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » De Kockere, Geert & Cneut, Carll - Dulle Griet

De Kockere, Geert & Cneut, Carll - Dulle Griet

9789462912182 De Kockere, Geert & Cneut, Carll - Dulle Griet

€ 18,50

Beschikbaar

Auteur: Geert De Kockere
Illustrator: Carll Cneut
Titel: Dulle Griet
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 10x300x225 mm
Gewicht: 415 gram
ISBN: 9789462912182
Jaar: 2017
Bindwijze: Hardcover met zilveren belettering
Pagina's: 48
Genre: Fictie, Grafische roman & Strip, Young Adult

Beschrijving:

- Heruitgave bekroond prentenboek
- Vernieuwde vormgeving met zilveren belettering

Geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel.

Greetje was een heel lief kind. Een kind om te knuffelen en op te eten. Tot ze oud genoeg was om stout te worden. Vanaf toen deed ze alles wat niet mocht. Ze vloekte en tierde, ze stampte en klopte. Greetje werd Griet en nog later Dulle Griet. Het gevolg was dat niemand met haar wou trouwen. "Loop naar de hel," zeiden ze. Dat maakte Griet nog bozer. Op een dag besloot ze om op zoek te gaan naar de hel. Ze wou de duivel ten huwelijk vragen...
Het eerste boek in een reeks van uitgaven, waarbij oude meesterwerken met moderne ogen worden bekeken. De auteur ziet er een nieuw verhaal in, de illustrator vult dit aan met nieuwe tekeningen. Op die manier ontstaat er een boeiende confrontatie tussen oud en nieuw.

Geert De Kockere werd geboren in Tielt in 1962, en woont nu in Gierle in de Kempen. Als kind wilde hij net als de vogels vliegen, maar dat kwam er nooit van. Wel struinde hij soms urenlang in de natuur op zoek naar alles wat wél vloog. Na zijn studies werd hij beroepsjournalist en auteur. In 1989 debuteerde hij met een eerste bundel gedichten voor kleuters. Daarna volgden snel ook prentenboeken, waaronder Eefje Donkerblauw, dat in de Top 10 van Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden stond. Ondertussen publiceerde hij meer dan honderd boeken voor alle leeftijden. Veel van zijn boeken werden vertaald en hij won tal van prijzen. Zijn grootste passies zijn poëzie en nieuwe media.

Carll Cneut is geboren in Roeselare in 1969. Hij studeerde Grafische vormgeving in Gent. Hij doceert Illustratie aan de KASK in Gent en werkte al voor vele buitenlandse uitgeverijen.
Sinds 1996 heeft Carll 20 prentenboeken en 4 dichtbundels geïllustreerd, naast bijdrages in een aantal andere boeken. Van zijn boeken bestaan bijna 200 vertalingen in een 40-tal talen. In 2015 ontving Carll de Vlaamse Cultuurprijs voor Letteren. Eerder werd hij bekroond met de Gouden Uil, de Woutertje Pieterse Prijs, twee Boekenpauwen, de Prix Octogone, twee Gouden Plaques en nog veel meer. Zijn werk werd twee keer geselecteerd voor de Original Art tentoonstelling in New York.


'De auteur inspireert zich op het beroemde schilderij van Bruegel de Oude. Wat Bruegel ermee bedoelde is nooit echt uitgemaakt en De Kockere brengt er een eigen interpretatie van in zijn gebalde, repetitieve schrijfstijl. Cneut leefde zich al even ongeremd uit in figuren en taferelen die eigenzinnig balanceren tussen Bruegel en Bosch. Een indrukwekkend boek, een schitterende dubbele prestatie die 'schreeuwt' om een beloning.' - Leesplezier

'De illustraties zijn ijzersterk en tillen het verhaal naar een hoger niveau. Carll Cneut is een echte moderne Bruegel.' - Pluizer

'Zowel de tekst als de prenten zijn uitgepuurd tot de kern, waardoor dit boek je niet onberoerd kan laten.' - PluizuitGerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop