HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Dieltiens, Kristien - Hier gebeurt het. Een kerstverhaal

Dieltiens, Kristien - Hier gebeurt het. Een kerstverhaal

9789462912687 Dieltiens, Kristien - Hier gebeurt het. Een kerstverhaal

9789462912687 Dieltiens, Kristien - Hier gebeurt het. Een kerstverhaal9789462912687 Dieltiens, Kristien - Hier gebeurt het. Een kerstverhaal

€ 14,50 € 10,00

Beschikbaar

Auteur: Kristien Dieltiens
Illustrator: Florence Wauters
Titel: Hier gebeurt het - Een kerstverhaal
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 9x300x215 mm
Gewicht: 364 gram
ISBN: 9789462912687
Jaar: 2017
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 28
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, Voorleesboek, Prentenboek, 4+, Kerstmis, Dieren

Beschrijving:

  • Sfeervol kerstverhaal
  • Een bijzonder geboortegeschenk
  • Dromerige illustraties in pasteltinten

Waar kwamen de dieren in de kerststal vandaan?


'Hier kan ik niet blijven,' zegt Schaap. 'Ik moet weg.' Ze duwt het hek van de weide open. 'Wij gaan mee,' zegt Ram, 'zodat je niet verdwaalt.' Samen met Ram, Os, Kip en Vogel vertrekt Schaap. Waarheen dat weet ze niet. De dieren volgen een lichtje tot aan een grote stal. En daar gebeurt het ...

Kristien Dieltiens is geboren in 1954 en groeide op in Edegem. Ze volgde een kunstzinnige opleiding (schilderen en tekenen) en werd lerares. Sinds enkele jaren is ze voltijds auteur en illustrator.
Haar eerste boek De gouden bal ontstond toen er een kind van haar school stierf (1997). Haar eerste jeugdroman Olrac verscheen in 2000. Het boek won de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury. De lijvige historische roman Kelderkind is bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, De Kleine Cervantes en de Prijs Letterkunde van West-Vlaanderen.
Kristiens boeken zijn vaak filmisch, zintuiglijk en gevoelig geschreven. Ze hecht veel belang aan een goede intrige, een stevige plot, een portie humor en veel avontuur. Vertalingen van haar werk verschenen in het Duits, Frans, Spaans, Deens, Portugees en Japans.

Florence Wauters is geboren in 1988 en groeide op in Boechout. Ze studeerde Grafische vormgeving aan de KASK in Gent. Haar eindproject werd geïnspireerd door haar passie voor reizen: Een wereld van verhalen. Nadien volgde ze een lerarenopleiding in Antwerpen. Momenteel woont ze in Mortsel.
In het voorjaar van 2013 verscheen het eerste boek met illustraties van haar hand: Habib. Een half jaar later volgde Meester Frank is een konijn.
Daarnaast ontwerpt Florence kaarten, posters en allerlei papierwaren. Ze geeft ook creatieve workshops aan kinderen.
Een fijne pen en ecoline, meer heeft ze niet nodig om haar verbeelding de vrije loop te laten gaan. Ze stopt graag subtiele details in haar illustraties, die je pas na even kijken ontdekt.


'Dit prentenboek verbindt een heel mooi, inhoudelijk, filosofisch verhaal met prachtige illustraties, over twee pagina's heen. Het kerstverhaal wordt gesuggereerd op een fijne manier en de tekeningen in zachte kleuren doen de rest. Een warm verhaal dat niet alleen op koude winteravonden voorgelezen kan worden maar vooral rond de kerstdagen zeer goed kan gebruikt worden.' (Leesplezier, december 2017)

'Jeugdauteur Kristien Dieltiens heeft met 'Hier gebeurt het' een sfeervol kerstverhaal geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. Iedereen kent het kerstverhaal wel, maar dankzij dit prentenboek weten we waar al die dieren in de kerststal vandaan kwamen...' (Boekenkastweb, oktober 2017)

'Geen kerstverhaal in de echte zin van het woord, maar een mooi verteld en in zachte pasteltinten geïllustreerd randverhaal dat vertelt - voor wie dat wil weten - waar de dieren in de kerststal vandaan kwamen.' (Alles wat ik mooi kan vinden, december 2015)


Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop