HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Ramirez, Janina - Femina

Ramirez, Janina - Femina

9789044650143 Ramirez, Janina - Femina

€ 35,00

Beschikbaar

Auteur: Janina Ramirez
Vertaler: Mario Molegraaf
Titel: Femina
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Prometheus

Afmetingen: 36x238x159 mm
Gewicht: 789 gram
ISBN: 9789044650143
Jaar: 2022
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 432
Genre: Non-fictie, Maatschappij & Geschiedenis, Genderstudies: vrouwen en meisjes, Europese geschiedenis, literatuurstudies

Beschrijving:

De Middeleeuwen associëren wij veelal met Vikingen, pausen en koningen: een patriarchale en duistere tijd waarin vrouwen werden onderdrukt. Maar als we een beetje verder kijken en gebruikmaken van onderzoeksmateriaal uit allerlei disciplines, zien we dat ze allesbehalve duister waren. Cultuurhistorica Janina Ramirez ontdekte vele historische documenten waarin sprake was van machtige vrouwen, in de marge evenwel voorzien van de aantekening ‘femina’, waarna hun namen in de vergetelheid raakten.

Mannelijke poortwachters uit het verleden verbrandden boeken, vernietigden kunstwerken en produceerden nieuwe mythen, legenden en documenten, die onze blik op de geschiedenis hebben vertroebeld. Ramirez nuanceert die ‘mannelijke’ kijk op de Middeleeuwen en brengt vele invloedrijke vrouwen voor het voetlicht. Het resultaat is een fascinerende, meeslepende en misschien wel complete geschiedenis van die duizend jaren, die ons bovendien laat zien dat de Middeleeuwen meer op onze tijd leken dan we geneigd zijn te denken.

Janina Ramirez is cultuurhistorica en auteur van enkele wetenschappelijke boeken. Ze is verbonden aan de universiteit van Oxford en maakte verschillende programma’s voor de BBC.

‘Door prikkelende vragen vanuit het heden en verrassende onderzoeksmethoden slaagt Janina Ramirez erin de vergeten geschiedenis van vrouwen in de Middeleeuwen spectaculair gestalte te geven. Dankzij haar krijgen talrijke vrouwen uit de Middeleeuwen niet alleen een gezicht, maar ten langen leste ook hun centrale rol toegemeten.’ Herman Pleij

Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop