HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Auster, Paul - Baumgartner

Auster, Paul - Baumgartner

9789403128849 Auster, Paul - Baumgartner

€ 22,99

Beschikbaar

Auteur: Paul Auster
Vertaler: Ronald Vlek
Titel: Baumgartner
Taal: Nederlands
Uitgeverij: De Bezige Bij

Afmetingen: 24x219x144 mm
Gewicht: 346 gram
ISBN: 9789403128849
Jaar: 2023
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 224
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Sy Baumgartners leven is getekend door zijn diepe, blijvende liefde voor zijn vrouw Anna, die negen jaar geleden bij een zwemongeluk om het leven is gekomen. Baumgartner is inmiddels 71 jaar oud en gaat binnenkort met pensioen, na een roemruchte carrière als fenomenoloog en professor in de filosofie. Hij raakt in toenemende mate verstrikt in spiralen van herinneringen. Die strekken zich uit van 1968, wanneer Sy en Anna elkaar ontmoeten als studenten in New York, via hun gepassioneerde relatie in de daaropvolgende veertig jaar, tot terug naar Baumgartners jeugd in Newark en het leven van zijn in Polen geboren vader, een mislukte revolutionair en eigenaar van een kledingwinkel.

In Baumgartner, geschreven met Paul Austers kenmerkende scherpe oog voor schoonheid in de meest vergankelijke ogenblikken van het dagelijks leven, wordt de vraag gesteld: waarom onthouden we bepaalde momenten en vergeten we andere?

Paul Auster (1947) is de auteur van romans als De New York-trilogie , Orakelnacht , Brooklyn dwaasheid , Sunset Park en Man in het duister . Daarnaast schrijft hij non-fictie, die verzameld is in de bundel Levenswerk . In februari 2017 verscheen zijn roman 4 3 2 1 .  Het persoonlijk essay 'Bloedbadnatie' verscheen in 2023. Zijn werk wordt in ruim dertig talen vertaald. Auster woont en werkt in Brooklyn.Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop