HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Daanje, Anjet - Het lied van ooievaar en dromedaris

Daanje, Anjet - Het lied van ooievaar en dromedaris

9789054524106 Daanje, Anjet - Het lied van ooievaar en dromedaris

€ 34,00

Beschikbaar

Auteur: Anjet Daanje
Titel: Het lied van ooievaar en dromedaris
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Passage

Afmetingen: 52x238x164 mm
Gewicht: 1154 gram
ISBN: 9789054524106
Jaar: 2022
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 656
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Eliza May Drayden, het hoofdpersonage van 'Het lied van ooievaar en dromedaris', is al dood als de roman in het jaar 1847 in het Yorkshire dorpje Bridge Fowling begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk in onze huidige tijd is aangeland. De roman vertelt dan ook niet over Eliza May Draydens leven, maar over haar roerige leven na de dood.

De lezer leert Eliza May kennen via de levens van anderen, en via biografieën en verhandelingen over haar, want zij was de schrijfster van een uitzonderlijke roman, die tijdens haar leven werd verguisd, maar die in de loop van 170 jaar door steeds meer lezers als een meesterwerk wordt gezien. Over haar leven is bitter weinig bekend, de omstandigheden waaronder ze stierf zijn een mysterie, en naast haar roman is de enige tekst die ze heeft nagelaten een aantekenboekje met daarin geheimzinnige tekeningen, gedichten en tabellen.

Anjet Daanje liet zich voor haar roman inspireren door het leven en werk van de negentiende-eeuwse schrijfster Emily Brontë. 'Het lied van ooievaar en dromedaris' borduurt voort op de ingenieuze verhaalstructuur van de roman 'Wuthering Heights'. Waar 'Wuthering Heights' twee vertellers heeft en het verhaal twee generaties en twee keer achttien jaar omspant, heeft 'Het lied van ooievaar en dromedaris' elf vertellers die de lezer meenemen in een verhaal dat zich over drie eeuwen uitstrekt.

Als toegift verschijnt bij deze roman de dichtbundel 'Dijende gronden, met door Anjet Daanje vertaalde poëzie van Emily Brontë aangevuld met eigen gedichten van Daanje.

Anjet Daanje (1965) schrijft romans, verhalen en scenario’s. Haar roman De herinnerde soldaat won de F. Bordewijkprijs 2020 en de prijs voor het Beste Groninger Boek 2020 en stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020. In 2004 kreeg zij het Belcampo Stipendium, en haar roman Delle Weel werd genomineerd voor de Halewijnprijs 2012. De films waarvoor zij het scenario schreef, werden in totaal bekroond met 17 internationale filmprijzen, waaronder een Gouden Beer. Ze werden ook vele malen genomineerd, o.a. 5 keer voor een Gouden Kalf. Anjet Daanje schreef ondermeer de 7-delige dramaserie De geheimen van Barslet (2012, Nederland 2) en de speelfilm Schemer (2010). (bron website Anjet Daanje)

Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop