HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Drehmanns, Peter - Het slapen op de koude vlakte

Drehmanns, Peter - Het slapen op de koude vlakte

9789493350045 Drehmanns, Peter - Het slapen op de koude vlakte

€ 24,95

Beschikbaar

Auteur: Peter Drehmanns
Titel: Het slapen op de koude vlakte
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Vleugels

Afmetingen: 210x140 mm
Gewicht: gram
ISBN: 9789493186699
Jaar: 2024
Bindwijze: Genaaid gebrocheerd
Pagina's: 256
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

In Drehmanns’ twintigste boek Het slapen op de koude vlakte verneemt documentairemaker Felix Gaaistra dat zijn beste vriend Joris Hoogbloed is gearresteerd in Zweden vanwege het stelen van wapens en illegaal wapenbezit. Felix vindt het verwerpelijk wat Joris heeft gedaan maar wil ook het waarom ervan onderzoeken, en wel door middel van een documentaire. Terwijl Joris in de gevangenis zit, probeert Felix vat te krijgen op diens glibberige identiteit.

Middels een vlechtwerk van herinneringen, brieven, notities, interviews, citaten, reflecties, ontboezemingen, speculaties, commentaren, geruchten en descriptieve passages ontstaat het beeld van een welbespraakte, rusteloze en vrijheidslievende man die allengs ten prooi raakte aan paranoia en manische buien en bijgevolg steeds onberekenbaarder, onbereikbaarder en onnavolgbaarder werd voor zijn omgeving.

Wanneer Joris er lucht van krijgt dat Felix hem als 'materiaal' voor een documentaire wil gebruiken, voelt hij zich verraden door zijn boezemvriend en zint hij op wraak. Zo ontspint zich een zinderend duel tussen twee mannen die elkaar proberen te bespelen. Uiteindelijk zal het in Zweden tot een confrontatie komen tussen de twee vrienden.

Peter Drehmanns (Roermond, 1960) is schrijver, dichter, criticus en filmmaker. Hij publiceerde vier dichtbundels, een verhalenbundel en vijftien romans, waarvan de roman Altijd maar begraven in het Duits en De begeleider in het Italiaans werd vertaald. Tussen 1992 en 2007 schreef Drehmanns recensies over buitenlandse literatuur voor Vrij Nederland en NRC Handelsblad. In 2020 voltooide hij de documentaire Op zoek naar de collageman. Voor zijn gehele literaire oeuvre kreeg Drehmanns in 2016 de Halewijnprijs.  (bron Uitgeverij Vleugels)


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop