HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Melchor, Fernanda - Paradais

Melchor, Fernanda - Paradais

9789028451445 Melchor, Fernanda - Paradais

€ 21,99

Beschikbaar

Auteur: Fernanda Melchor
Vertaler: Lisa Thunnissen
Titel: Paradais
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Afmetingen: 14x209x137 mm
Gewicht: 221 gram
ISBN: 9789028451445
Jaar: 2022
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 160
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Shortlist-auteur Booker International Prize. 'Fernanda Melchor is een ongelooflijke getalenteerde schrijver.' The New York Times

Fernanda Melchor laat zien dat ze de internationale aandacht die volgde op haar Booker International-nominatie voor haar vorige roman Orkaanseizoen dubbel en dwars waard is. Ze schetst een grimmig portret van een samenleving, die uit haar voegen is geraakt door ongelijkheid, geweld en racisme.

Polo heeft er een zootje van gemaakt. Hij is van school getrapt en werkt nu als tuinman in het luxueuze wooncomplex Paradais. Polo wil alleen maar weg, of alles vergeten. Tijdens een feestje in Paradais ontmoet hij leeftijdgenoot Franco, die bij zijn opa en oma logeert en een oogje heeft op sexy buurvrouw Marian.

Vanaf dat moment zien de twee jongens elkaar elke avond op een steiger die uit het zicht ligt. Daar bezatten ze zich met de drank die Polo met Franco's geld koopt, en gaan ze steeds meer op in Franco's fantasieën over de buurvrouw. Maar dan besluit Franco dat fantaseren niet genoeg is en komt hij aanzetten met het pistool van zijn opa. En Polo moet hem helpen.

De Mexicaanse schrijfster Fernanda Melchor (1982) werkte als journalist voordat ze zich op het literaire pad begaf. Met haar vorige roman Orkaanseizoen vestigde ze definitief haar naam in de literatuur: de recensies waren internationaal zeer lovend en de Duitse vertaling werd zelfs twee keer bekroond, met de Anna Seghers-prijs en de Internationale Literatuurprijs.

'Een verontrustende en verleidelijke roman' The New York Times

'Ademloos lees je door, maar eigenlijk wil je helemaal niet weten wat er gebeurt.' ***** NRC over OrkaanseizoenGerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop