HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Rottiers, Barbara - De H van Humboldt

Rottiers, Barbara - De H van Humboldt

9789463832274 Rottiers, Barbara - De H van Humboldt

€ 17,50

Beschikbaar

Auteur: Barbara Rottiers
Illustrator: Barbara Rottiers
Titel: De H van Humboldt
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Van Halewyck

Afmetingen: 17x241x176 mm
Gewicht: 414 gram
ISBN: 9789463832274
Jaar: 2020
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 96
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, 9-11 jaar

Beschrijving:

Ik heb een nieuwe vriend. Hij is al 150 jaar dood maar je kan je er nog altijd goed mee amuseren. Hij komt uit Duitsland en zijn volledige naam is Wilhelm Friedrich Alexander von Humboldt. Maar zeg maar Alexander. Dat vindt hij prima. Of Humboldt zo je wil of ‘Heuwmbeult’ zoals de Fransen. Over de tijd waarin hij leefde wordt gezegd dat het een periode van verwondering was, omdat er toen zoveel werd ontdekt en uitgevonden, niet in het minst door hemzelf. Bij mij bracht hij de verwondering voor de natuur weer naar boven: de natuur, ook dicht bij huis, is iets om te koesteren. En wij, mensen, zijn daar maar een heel klein stukje van. Welke vreemde bocht nam de geschiedenis toch dat Alexander von Humboldt, ooit een van de beroemdste mensen ter wereld, bij ons zo goed als onbekend is? Hoog tijd voor een monument! Een monument van papier. Barbara Rottiers geeft kinderen op een vrolijke manier een inkijk in het bijzondere leven van de wonderbaarlijke uitvinder van de natuur.

Barbara Rottiers (1976) werkte jarenlang voor de VRT, vooral als presentatrice en programmamaker voor Radio 1. Die vaste baan gaf ze op om zich te focussen op haar eigen projecten: een webdocu over de veerkracht van de mens, een visueel artistiek project dat de dialoog tussen Afrika en Europa wil bewerkstelligen en een voorleesprogramma samen met deBuren in Brussel.

"Er is maar een ding voorspelbaar aan het werk van Barbara Rottiers: het is altijd verrassend. Ze jaagt ongegeneerd haar dromen na, maakt daarin geen compromissen. Eerst zijn die dromen woorden, later worden het tekeningen. En daarna wonderlijke auto’s. Of kinderboeken. Of documentaires. Maar wat Barbara ook maakt, ze maakt het nooit zomaar. Ze laat mensen nadenken. Over de schoonheid van een groot continent. Of over een kleine mus. Barbara weet wat ze doet en ze doet het gewoon ongelofelijk goed." - Stijn Tormans, journalist Knack


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop