HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Shibli, Adania - Een klein detail

Shibli, Adania - Een klein detail

9789083274355 Shibli, Adania - Een klein detail

€ 21,50

Beschikbaar

Auteur: Adania Shibli
Vertaler: Djûke Poppinga
Titel: Een klein detail
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Koppernik

Afmetingen: 13x200x125 mm
Gewicht: 170 gram
ISBN: 9789083274355
Jaar: 2023
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 128
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

In de zomer van 1949, een jaar na de oorlog die onder de Palestijnen bekendstaat als De Catastrofe en die door de Israëliërs als de Onafhankelijkheidsoorlog wordt gevierd, moorden Israëlische soldaten een kampement van bedoeïenen in de Negev-woestijn uit.

De enige overlevende, een jonge Palestijnse vrouw, nemen ze mee naar hun kamp, waar ze haar verkrachten, vermoorden en begraven in het zand. Jaren later, bijna in het heden, onderzoekt een jonge vrouw in Ramallah de verkrachting en moord. Een obsessieve zoektocht volgt tot ook voor haar de grenzen van het bevattingsvermogen zijn bereikt.

In Een klein detail schuift Adania Shibli op meesterlijke wijze de twee indringende verhaallijnen over elkaar om een heden op te roepen dat wreed en onontkoombaar door het verleden wordt achtervolgd.

Adania Shibli werd in 1974 in Palestina geboren, is gepromoveerd aan de University of East London en heeft drie romans in het Arabisch gepubliceerd. Ze woont en werkt in Berlijn en Jeruzalem.

‘Adania Shibli neemt een gok door onze toegang tot de belangrijkste gebeurtenis in haar roman – de verkrachting van en moord op een jonge bedoeïenenvrouw – toe te vertrouwen aan twee diep in zichzelf verzonken vertellers – een Israëlische psychopaat en een Palestijnse amateur-speurder met een hoog autismegehalte –, maar haar indirecte methode rechtvaardigt zichzelf volledig naarmate het boek zijn hartverscheurende conclusie bereikt.’ J.M Coetzee

‘Een meditatie over de herhalingen van de geschiedenis, over het verleden als een terugkerend trauma...’ New York Review of Books

‘Shibli maakt een verhaal dat vreemden met elkaar verbindt door de bezetting die hun leven heeft gevormd. Zenuwslopend en eye-opening.’ Arab News

‘Dit is een verbazingwekkend, belangrijk boek.’ John Freeman, LithubWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop