HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Stouten, Bart - Lissabon

Stouten, Bart - Lissabon

9789464341386 Stouten, Bart - Lissabon

€ 24,50

Beschikbaar

Auteur: Bart Stouten
Titel: Lissabon - Een droomwandeling
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Vrijdag

Afmetingen: 27x215x140 mm
Gewicht: 418 gram
ISBN: 9789464341386
Jaar: 2022
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 192
Genre: Literaire Non-Fictie,

Beschrijving:

Bart Stouten markeert het begin van zijn pensioen met een reis naar Lissabon. In het hart van de stad van Pessoa en Herman de Coninck denkt hij na over beminde dichters en poëtica's. Hij ontmoet ook een Iraanse jongen met de naam van een dichter: Nima.
Naast grote namen laat Stouten zich eveneens gidsen door verzen van minder bekende dichters. Verzen die de kunst van het niets-laten-liggen en het nergens-aan-voorbijgaan omhelzen.

Dit boek is voor mensen die een 'ander' Lissabon willen ontdekken. De dichters en hun verzen die de auteur in zijn hart draagt, vormen een aanleiding om terug te blikken op zijn eigen leven en carrière. De auteur neemt je mee op een rustige wandeling door de vertrouwde werkelijkheid, meanderend in sprankelende taal en speelse dromen, langs plaatsen en gebouwen die intrigeren en inspireren.


Bart Stouten (1956) is een van de bekendste stemmen van Klara, de klassieke radiozender van VRT. Zijn romans Kersen eten om middernacht (2013), Bidden om verboden vruchten (2015) en Het huilt voor jou (2017) zijn juichend ontvangen en verkocht. Kersen eten om middernacht werd in Nederland bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013. In 2019 verscheen Liefde en andere overvloed. Daarnaast schrijft Stouten ook essays. Over Bach (2017) is een speelse wandeling door leven en werk van de grootste componist aller tijden maar ook een sprankelende reflectie op het leven zelf. In Over Proust & Beckett (2021)keert hij terugnaar zijn grote literaire liefdes die hem een leven lang inspireerden. In het najaar van 2022 verschijnt Lissabon. Een droomwandeling, waar de lezer de stad van Pessoa aan de hand van dichters en hun poëzie kan verkennen.Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop