HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Toews, Miriam - Nachtgevechten

Toews, Miriam - Nachtgevechten

9789464521146 Toews, Miriam - Nachtgevechten

€ 22,99

Beschikbaar

Auteur: Miriam Toews
Vertaler: Ineke van den Elskamp
Titel: Nachtgevechten
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Cossee

Afmetingen: 21x215x138 mm
Gewicht: 322 gram
ISBN: 9789464521146
Jaar: 2023
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 240
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Swiv zit thuis, geschorst van school, omdat ze een advies van haar oma – ‘je bent een klein ding, je moet leren vechten’ – te letterlijk heeft opgevolgd. Haar moeder is hoogzwanger en een ‘lastige dame’. 

Oma Elvira neemt de scholing van haar kleindochter over met boeiend onderwijs in een onconventionele stijl. Oma Elvira vertelt graag grappige verhalen. Ze is streng religieus opgevoed, maar heeft zich altijd verzet tegen degenen die haar haar levensvreugde en haar onafhankelijkheid wilden ontnemen. Ze heeft alle tegenslag in het leven dapper het hoofd geboden. En zelfs nu haar gezondheid achteruitgaat vecht ze voor haar familie: voor haar partnerloze dochter en voor haar pittige negenjarige kleindochter Swiv. 

Aangemoedigd door de gezinstherapeut schrijft Swiv een brief aan haar afwezige vader. Swiv geeft haar oma en moeder de opdracht een brief te schrijven aan 'Gord', haar nog ongeboren zusje. ‘Je bent een klein ding,’ schrijft oma waarheidsgetrouw aan Gord, ‘en je moet leren vechten.’ 

Met de afwisseling tussen de uitbundige stem van de pientere Swiv en haar onstuitbare, koppige oma is Nachtgevechten een ontroerende liefdesbrief aan moeders en grootmoeders, en aan alle vrouwen die nog steeds vechten om hun leven te leiden zoals zij dat willen.

Miriam Toews (Steinbach, 1964) werd geboren in een mennonitische gemeenschap in Manitoba, Canada. Op haar achttiende liet ze de gemeenschap achter zich en ging film studeren aan de Universiteit van Manitoba en journalistiek aan de Universiteit van King’s College, Halifax. Ze is auteur van verschillende romans en heeft talloze literaire prijzen gewonnen, waaronder de Governor General’s Award for Fiction. Met Wat ze zeiden behaalde ze de bestsellerlijst in Canada en bracht zo het waargebeurde verhaal van de mennonitische gemeenschap in Bolivia naar een groter publiek.Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop