HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Tweedehandsboeken » Lewis, Janet - De vrouw van Martin Guerre (T)

Lewis, Janet - De vrouw van Martin Guerre (T)

9789059369238 (T) Lewis, Janet - De vrouw van Martin Guerre (T)

€ 12,50

Beschikbaar

Auteur: Janet Lewis
Vertaler: Paul van der Lecq
Titel: De vrouw van Martin Guerre
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Cossee

Afmetingen: 22x208x134 mm
Gewicht: 313 gram
ISBN: 9789059369238
Jaar: 2020
Bindwijze: Gebonden met stofwikkel
Pagina's: 150
Genre: Fictie, Literatuur

Staat van het boek: *****
Opmerkingen: Uitstekende staat, als nieuw

Beschrijving:

Bertrande de Rols is veertien als ze wordt uitgehuwelijkt aan Martin Guerre. Het is een tegemoetkoming in het langlopende conflict tussen twee Franse plattelandsfamilies in de
zestiende eeuw. Bertrande kent hem pas twee dagen, maar ze weet dat ze voor de rest van haar leven ‘de vrouw van Martin Guerre’ zal zijn. Haar nieuwe leven op het landgoed van haar schoonfamilie biedt rust en zekerheid, en Bertrande en Martin groeien naar elkaar toe. Toch leert ze ook al snel de dominante en agressieve kant van haar man en zijn vader kennen. Dan deelt Martin plots mee dat ‘hij een tijdje weg moet’.

Acht jaren gaan voorbij, totdat Martin eindelijk terugkeert en hij de oude orde op het landgoed herstelt. Maar hoe weet Bertrande zeker dat deze man wel dezelfde is als die haar acht jaar geleden verliet? Hij is sympathiek, rustig, goed voor zijn familie en werknemers, en lijkt in niets meer op het heethoofd dat hij was. Wat heeft hem zo veranderd? En als de man inderdaad niet Martin is, dan wordt ze voorgelogen, maar doet dat af aan het geluk dat ze heeft gevonden?

Als de echte Martin Guerre uiteindelijk ook terugkeert, begint er een proces tegen zijn dubbelganger. Bertrande staat voor een duivels dilemma: ze kan kiezen voor eerlijkheid, maar het liefst zou ze haar gezin verdedigen, en kiezen voorde dubbelganger – op straffe van de hel.

Janet Lewis (1899 – 1998) was een Amerikaanse schrijver en dichter. Gedurende meer dan zestig jaar werkte ze in Californië aan een indrukwekkend oeuvre, bestaande uit poëzie- en verhalenbundels, romans, libretti en kinderboeken. Een serie van drie novelles over waargebeurde, beruchte rechtszaken wordt gezien als haar meesterwerk. De vrouw van Martin Guerre (1941) is de eerste in die reeks. De roman is twee keer verfilmd. In 1982 als Le Retour de Martin Guerre en elf jaar later volgde de Amerikaanse remake, getiteld Sommersby, met Jodie Foster en Richard Gere. Beide films werden meermaals bekroond.
Tegen de achtergrond van de bijzondere rechtszaken stelt Lewis morele vragen over verantwoordelijkheid, liefde en geloof.


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop