HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Tweedehandsboeken » Onetti, Juan Carlos - Afscheid (T)

Onetti, Juan Carlos - Afscheid (T)

9789083046723 (T) Onetti, Juan Carlos - Afscheid (T)

€ 9,00

Beschikbaar

Auteur: Juan Carlos Onetti
Vertaler: Arie Van der Wal
Titel: Afscheid
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Kievenaar

Afmetingen: 16x201x126 mm
Gewicht: 215 gram
ISBN: 9789083046723
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 96
Genre: Fictie, Literatuur

Staat van het boek: *****
Opmerkingen: Uitstekende staat

Beschrijving:

In Afscheid zijn we getuige van de ondergang van een succesvolle basketbalspeler aan tuberculose.

Zijn aankomst in een sanatorium in een vakantieoord in de bergen roept bij de aanwezige gasten allerhande speculaties en soms kwaadaardige roddels op. De verteller, café-eigenaar annex winkelier, brengt met verbazing, genegenheid en fantasie het doen en laten van de stervende sportman in herinnering.

De verpleger en het hotelmeisje, de zieke bewoners en de café-klanten verwonderen zich over deze raadselachtige eenling. Er komen brieven…  Er is het bezoek van twee vrouwen – zijn echtgenote en zijn minnares? Hij verhuist naar een chalet. Vinden hier aanstootgevende samenkomsten plaats?

Subtiele details, flarden van gesprekken en de herinneringen van de café-eigenaar creëren een mysterieus netwerk van onwaarschijnlijke relaties in het Argentinië van de jaren vijftig.

Juan Carlos Onetti, (geboren op 1 juli 1909, Montevideo, Uru. - overleden op 30 mei 1994, Madrid, Spanje),  was een Uruguayaanse romanschrijver en schrijver van korte verhalen wiens existentiële werken het verval van het moderne stadsleven beschrijven. De hoofdrolspelers van zijn romans leiden een ongelukkig, geïsoleerd leven in een absurde en smerige wereld waaruit ze alleen kunnen ontsnappen door middel van herinneringen, fantasieën of de dood. Samen met García Márquez, Borges en Vargas Llosa  behoort hij tot de vier belangrijkste schrijvers van Latijns-Amerika.

'De relatie tussen fictie en werkelijkheid is al sinds de oudheid onderwerp van literatuur. Maar waarschijnlijk toont geen enkele andere moderne auteur deze band met zoveel kracht en originaliteit als Juan Carlos Onetti in zijn romans, novellen en korte verhalen, een oeuvre, zo zou je zonder overdrijving kunnen stellen, dat bijna uitsluitend geschreven werd om de subtiele, gevarieerde manier te tonen waarop mensen, naast het echte leven, een parallel leven hebben gecreëerd uit woorden en beelden die evenzeer onwaar als overtuigende werkelijkheid zijn, en waarin ze hun toevlucht zoeken voor de rampen en beperkingen van het leven zoals het is.' - Mario Vargas LlosaWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop