HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Krug, Nora - Heimat

Krug, Nora - Heimat

9789460038884 Krug, Nora - Heimat

€ 25,00

Beschikbaar

Auteur: Nora Krug
Illustrator: Nora Krug
Vertaler: Inge Pieters
Titel: Heimat. Terug naar het land van herkomst.
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Balans

Afmetingen: 23x240x172 mm
Gewicht: 751 gram
ISBN: 9789460038884
Jaar: 2018
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 284
Genre: Non-fictie, Geschiedenis, Biografisch, Grafische Roman

Beschrijving:

Gelauwerd kunstenaar Nora Krug werd decennia na de val van het naziregime geboren, maar de Tweede Wereldoorlog wierp een lange schaduw over haar jeugdjaren in het Duitse Karlsruhe. Het simpele feit dat zij een Duitse was, betekende dat zij zich moest verhouden tot de gruwelen van de Holocaust. Maar Nora wist weinig van haar eigen familie tijdens de oorlog: hoewel al haar grootouders de oorlog meemaakten, werd er thuis nooit over gesproken.
Pas veel later, als zij al meer dan tien jaar in Amerika woont, beseft Krug dat de noodzaak de vragen te stellen die zij als kind nooit durfde te stellen door haar vertrek naar het buitenland alleen maar groter is geworden. Ze keert terug naar Duitsland om onderzoek te doen en familieleden te interviewen. Tijdens deze uitzonderlijke zoektocht, die uiteindelijk continenten en generaties zal omspannen, weet zij stukje bij beetje het verontrustende verhaal van haar familie te ontrafelen.

In het schitterende en volkomen originele Heimat - graphic novel, familieplakboek en onderzoeksjournalistiek in een - maakt Nora Krug gebruik van brieven, archiefmateriaal, spullen van de vlooienmarkt en foto's om duidelijk te maken wat het betekent om bij een land te horen en bij een familie.

Nora Krug (1977) is kunstenaar. Haar werk verscheen in The New York Times, The Guardian en Le Monde Diplomatique en werd verschillende malen bekroond. Haar korte, getekende biografie Kamikaze, over een Japanse piloot die de Tweede Wereldoorlog overleefde, werd opgenomen in Best American Comics en Best American non-required reading, en haar animaties werden vertoond op het Sundancefestival. Nora Krug doceert aan een designschool in New York en woont in Brooklyn met haar gezin.

'Een niet weg te leggen familiegeschiedenis, die zorgelijke parallellen trekt met het huidige Amerika. Waardevol, leesbaar en zeer aanbevolen.' - Chris Ware, Amerikaans stripmakerGerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop