HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Snyder, Timothy & Krug, Nora - Over tirannie

Snyder, Timothy & Krug, Nora - Over tirannie

9789463822084 Snyder, Timothy & Krug, Nora - Over tirannie

€ 19,95

Beschikbaar

Auteur: Timothy Snyder
Illustrator: Nora Krug
Vertaler: Inge Pieters
Titel: Over tirannie - Twintig lessen uit de twintigste eeuw
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Balans

Afmetingen: 13x240x168 mm
Gewicht: 355 gram
ISBN: 9789463822084
Jaar: 2022
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 128
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Kijk niet alleen maar toe. Wij weten het niet beter dan onze voorouders, die hebben meegemaakt hoe de democratie overal in Europa ten onder ging en fascisme, nazisme en communisme zich verspreidden. Op een punt zijn we echter in het voordeel: we kunnen van hun ervaringen leren.

'Indrukwekkend en hoogst relevant.' - Maarten van Rossem

'Een onmisbaar boek voor iedereen die de politieke crisis wil begrijpen die momenteel de wereld treft.' - Yuval Noah Harari

'Ongelooflijk belangrijk, die ontroerend, krachtig, geweldig.' - Philippe Sands

De meeste mensen gaan ervan uit dat onze democratie sterk is en onze overheidsinstellingen stabiel genoeg om antidemocratische aanvallen te weerstaan. Maar dit is een vergissing die in de westerse geschiedenis veel vaker is gemaakt. Nog niet eens zo lang geleden zagen onze voorouders hun regeringen zwichten voor fascisme, nazisme en communisme: bewegingen waarin één leider of één partij uitdrukking gaf aan de stem van het volk en beloofde de burgers te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Ten onrechte vertrouwden ook zij erop dat de democratie zou overleven. Zijn wij verstandiger dan zij waren? Ook in de huidige tijd lijkt het voortbestaan van de liberale democratie op het spel te staan. Niet eerder was de geschiedenis van de vorige eeuw zo actueel. Hoe kunnen wij als individu het begin van een totalitair regime herkennen? Hoe kunnen we ons daartegen verzetten?

In Over tirannie beschrijft historicus Timothy Snyder twintig strategieën die burgers kunnen gebruiken om de democratie te beschermen tegen een autoritaire overheid, uitgewerkt met concrete voorbeelden uit de geschiedenis. Over tirannie is schitterend geïllustreerd door kunstenaar Nora Krug, auteur van Heimat, die met haar zeer inventieve kunststijl extra leven, kleur en kracht blaast in Snyders betoog.

Timothy Snyder is hoogleraar geschiedenis aan Yale University. Zijn boeken zijn verschenen in meer dan veertig talen en werden met vele prijzen onderscheiden.

Nora Krug (1977) is kunstenaar. Haar werk verscheen in The New York Times, The Guardian en Le Monde Diplomatique en werd verschillende malen bekroond. Haar korte, getekende biografie Kamikaze, over een Japanse piloot die de Tweede Wereldoorlog overleefde, werd opgenomen in Best American Comics en Best American non-required reading, en haar animaties werden vertoond op het Sundancefestival. Nora Krug doceert aan een designschool in New York en woont in Brooklyn met haar gezin.


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop